Betaling arrestantenvoeding geen politieke kwestie: kost staat SRD vier miljoen maandelijks

Tijdens de persconferentie is de Juspol-directeur, Sharma Lakhisaran (r) ingegaan op de betalingsachterstand ten aanzien arrestantenvoeding. De dc (l) en minister Kenneth Amoks (m) zaten ook aan. [Foto: CDS]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

28 April 2024 20:09

Voor mij lezen

NICKERIE — Dat de betaling voor arrestantenvoeding moeizaam verloopt, heeft niets te maken met een politieke tegenwerking vanuit het ministerie van Financiën en Plannen, waar de VHP, de scepter zwaait. Sharma Lakhisaran, directeur op het ministerie van Justitie en Politie, ontkende dit tijdens de persconferentie in Nickerie donderdag.

“We hebben code 6.12, waar onze aanschaffingen zoals brandstof, arrestantenvoeding maar ook kleding en alle andere logistieke middelen uit worden betaald. Er zijn een aantal calamiteiten geweest, waardoor ons budget op code 6.12 in 2023 al in juli was uitgeput. Vooral brandstof en arrestantenvoeding kon niet meer betaald worden”, verklaarde de directeur,

“We moeten gaan reguleren wat brandstof betreft en ook met andere zaken moeten we zorgvuldig en zuinig omspringen.”

Juspol-directeur Sharma Lakhisaran

Lakhisaran zegt dat het ministerie van Financiën en Planning is ingekomen door een deel van de brandstofrekening te betalen, maar kon de rekening voor arrestantenvoeding niet voldoen. Ook het ministerie van Openbare Werken is vaker ingekomen wat benzine betreft. Hij gaf verder aan dat het om een brandstofrekening gaat van SRD vier miljoen is gestegen naar twaalf tot veertien miljoen.

Arrestantenvoeding kost het land maandelijks SRD vier miljoen. Lakhisaran gaf ook aan dat na de suppletoire begroting tot deelbetaling kon worden overgegaan, waarna de rest naar begrotingsjaar 2024 werd overgeheveld. “We moeten gaan reguleren wat brandstof betreft en ook met andere zaken moeten we zorgvuldig en zuinig omspringen.”

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel