Amerikaans-Nigeriaanse zanger Rotimi geeft show in Suriname

Rotimi is op 4 mei de main act tijdens ‘BOTL’. [Foto: FB Rotimi]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

28 April 2024 11:54

Voor mij lezen

door Steven Seedo

PARAMARIBO — “Zo een artiest krijg je niet gemakkelijk in een exclusieve set-up, dus het wordt sowieso een knaller. Kwaliteit, exclusiviteit en tevredenheid zullen het motto zijn. Het is een spontaan bedacht event”, vertellen Kay en Roshanne van Dal van schoonheidssalon Glambox over het optreden van de Amerikaans-Nigeriaanse zanger en acteur Rotimi op 4 mei in Assuria High-Rise Event Center.

Het event ‘BOTL’ is vernoemd naar één van zijn grote hits: ‘Bottles’. Echter, de zanger is ook bekend van nummers als ‘In my bed’, ‘Bestie’, ‘Love Riddim’ en ‘Sade’. “We love his songs. Hier in de salon luisteren we elke dag, behalve zondag, tijdens het werken naar zijn muziek”, zeggen de van Dals.

“Het wordt sowieso een knaller; kwaliteit, exclusiviteit en tevredenheid zullen het motto zijn”

Kay en Roshanne van Dal

Droom volgen

Rotimi: “Muziek maakt al sinds ik drie jaar was deel uit van mijn leven. Vanaf mijn achtste zong ik bij huwelijken, voordat ik me bij een kinderkoor in New Jersey aansloot. Er kwam verandering in mijn leven nadat ik was afgestudeerd aan de Northwestern University. Ik besefte dat ik mijn droom moest volgen. Bij mijn eerste auditie was het de bedoeling om een commercial te krijgen. Uiteindelijk kreeg ik een contract voor tv-serie ‘Boss’.”

Rotimi, die officieel Olurotimi Akinosho heet, is bekend van zijn rol als Darius Morrison in de Amerikaanse tv-serie ‘Boss’ en als André Cole in de televisieserie ‘Power’ van het kabel- en satelliet televisienetwerk Starz. Hij maakte zijn debuut op het witte doek in de film ‘Black Nativity’ (2013) en had het jaar daarop ook een rol in ‘Imperial Dreams’ bij de première op het Sundance Film Festival. Deze film won daarbij de Audience Award.

Afrobeat

De zanger/acteur heeft in de voorprogramma’s gestaan van de Amerikaanse zangeres en actrice Jennifer Hudson, rapper TI, de Britse zangeres en actrice Estelle en de hiphop rockgroep Nerd. Hij trad ook op in de televisieshow ‘106’ en ‘Park’ van Black Entertainment Television en verscheen in de videoclip van de song ‘Trust and Believe’ van R&B-zangeres Keyshia Cole als Cole’s ontrouwe vriend.

Door hedendaagse r&b te combineren met Afrobeat en dancehall ontwikkelde Rotimi, die is opgegroeid in New Jersey, zijn eigen geluid. Het heeft ook invloeden van artiesten als de Nigeriaanse muzikant en bandleider Fela Kuti, Bob Marley en Lauryn Hill. Het succes van zijn hitsingle, ‘In My Bed’, leverde hem zijn eerste RIAA-gouden certificering op.

Rotimi heeft Afrobeat in Amerika geïntroduceerd. Dit vertelt hij in een recente aflevering van de bekende ‘85 South Show Podcast’. “Ik kan me herinneren dat ik mijn single ‘Love Riddim’ naar de radio heb gebracht in 2018, maar die werd niet geaccepteerd vanwege de Afrobeat-invloeden in de song.”

Kay en Roshanne van Dal, die samen met Universal Sound Projects, de show van 4 mei organiseren, hebben voor het voorprogramma Kater Karma en de dj’s Madd Asian, Joël en Gilly Gonzales gestrikt. MC is Romano Wip.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel