Tijdens zijn werkbezoek aan district Nickerie heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) zich met de politieleiding gebogen over de problemen waarmee het korps te kampen heeft. Van huisvesting bij detachering tot verouderde wagenpark zijn gelist. De regering maakt zich sterk om de problemen voor de manschappen op te lossen.

Minister Amoksi heeft tijdens een gisteren belegde persconferentie uitleg gegeven over de situatie in het district. Een andere knelpunt is dat in het rijstdistrict verschillende veiligheidsdiensten opereren, maar dat deze slecht met elkaar samenwerken. Bij de post te Burnside is benadrukt dat de huisvesting van de manschappen te wensen overlaat. Dit resulteert in het uitblijven van effectieve resultaten.

Amoksi beaamt dat als er van het korps veel wordt verwacht de overheid niets anders kan doen dan invulling te geven aan wat de manschappen ontberen. Er is een oplossing hiervoor gevonden met collega Amar Ramadin van Volksgezondheid. Laatstgenoemde ministerie heeft enkele dienstwoningen in Coronie en zal twee accommodaties beschikbaar stellen aan justitie en politie. Hierdoor kunnen politieagenten die bij de post werkzaam moeten zijn een goed onderkomen hebben.

De bewindsman gaf aan, dat het in de planning ligt om de post te Burnside over te hevelen naar Coppenamepunt. De afdeling Maritiem in Nickerie heeft ook problemen. Deze afdeling beschikt slechts over een vaartuig dat ook niet zeewaardig is. Hierdoor is het moeilijk om op te treden tegen illegale activiteiten voor de westelijke kust van Suriname.

Er is verder van gedachten gewisseld over de Verkeers- en Bikersunit van het rijstdistrict. Ook meters voor het meten van getinte ruiten, alcohol en de snelheid heeft de politie niet. Ten aanzien van het Korps Brandweer zei de minister dat de behoefte is om een nieuwe brandweerkazerne te bouwen. Dit plan heeft reeds goedkeuring van de regering en in de planning is de renovatie van alle brandweerkazernes in het land.

In de planning is een bezoek aan de Strafinrichting Hazard waar Amoksi van de leiding zal vernemen welke uitdagingen de manschappen hebben. In de planning staat de bouw van een vrouwencellenhuis zodat de ze niet helemaal naar Paramaribo gebracht hoeven te worden.