Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) vindt de moties en kritiek die voornamelijk vanuit de oppositie, met name de NDP, komen onterecht. Hij beweert dat de oorsprong van alle problemen bij deze partij ligt en beschuldigt hen ervan nu moord en brand te schreeuwen. “Ze misleiden en het volk, terwijl de waarheid anders is.”

Nurmohamed wijst erop, dat toen het land failliet was de voormalige minister van Financiën en Planning, Gillmore Hoefdraad en later ex-president Desi Bouterse zijn gevlucht. In gesprek met TBN Prime Alert gaf de bewindsman aan, dat de huidige regering het moeilijk heeft en niet alle problemen heeft opgelost. Het kabinet garandeert wel dat het goed komt met Suriname. Die vooruitgang komt met kleine stapjes.

Hij roept de oppositie op om geen valse informatie met het volk te delen. De OW-topman erkent dat de offers zwaar zijn vanwege het tien jaar lang gevoerde wanbeleid van de vorige regering. Desalniettemin is hij ervan overtuigd dat het land uit de problemen zal komen. De bewindsman vermoedt dat er bewust onrust wordt gecreëerd in de samenleving. Volgens hem speelt er bij de trend van criminaliteit iets anders. Er zijn bewegingen die deze zaken voeden.

De regering heeft volgens hem besloten om streng op te treden, waarbij extra middelen worden vrijgemaakt om de veiligheid te waarborgen. De minister van OW is van mening dat de prestaties van de regering niet voldoende duidelijk zijn gecommuniceerd naar de samenleving, waardoor het lijkt alsof er niets is gedaan. Hij riep zijn collega’s op om huis-aan-huis de boodschap aan de burgers over te brengen.

Ook beweert de oppositie volgens hem ten onrechte zaken over zijn departement, terwijl hij naar eigen zeggen de meest transparante minister is die niets achterhoudt. Nurmohamed is van mening dat de regering Suriname economisch al heeft gered en dat de basis goed is.

In 2025 zullen investeerders naar verwachting komen, waarbij de samenleving wordt opgeroepen om geen vertrouwen te stellen in leiders die zijn gevlucht. De VHP zal komende week starten met verkiezingsactiviteiten, waarbij alle districten worden bezocht om de prestaties van de regering te belichten.