Bouwen in Suriname: Beurs biedt inzicht en mogelijkheden

Bouw en woning beurs
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

27 April 2024 18:06

Voor mij lezen

Tekst en beeld Edwien Bodjie

PARAMARIBO — “Bouwen is altijd duur geweest, maakt niet uit in welke periode of economische situatie het land verkeert, maar onmogelijk is het niet. Daarom heb je informatie nodig over hoe dat te realiseren,” aldus Wierash Gangaram Panday, voorzitter van Stichting Welzorg Suriname, bij de opening van de 11de Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs op vrijdag 26 april in het Live Entertainment Center.

De beurs, die dit jaar een forum biedt aan 74 ondernemers uit de bouw-, woon- en huishoudsector, is uitgegroeid tot een bekend evenement in de Surinaamse samenleving. Gangaram Panday merkt op dat dit jaar ook bedrijven uit Dubai, Nederland en Guyana deelnemen, waardoor de beurs een internationaal tintje krijgt. Opvallend is dat de bekende Surinaamse bouwmaterialen bedrijven zoals NV VABI, Kersten BEM en Kuldipsingh Handelmaatschappij er niet aanwezig zijn.

“De mensen en de stands zien er prachtig uit, bezoekers zullen genoeg geïnformeerd worden en zullen zeker ook genieten van de ambiance”

Wierash Gangaram Panday

Accomodatie

Volgens Gangaram Panday is er dit jaar een kleine toename van het aantal deelnemende bedrijven in vergelijking met vorig jaar. “Maar meer kan ook niet vanwege de locatie. We kunnen niet meer dan dit accommoderen, helaas.” Hij is blij met de moeite, tijd en energie die bedrijven stoppen in het inrichten van hun stand, “De mensen en de stands zien er prachtig uit, bezoekers zullen genoeg geïnformeerd worden en zullen zeker ook genieten van de ambiance” zegt hij trots. De beurs is dagelijks geopend van vijf uur ’s middags tot en met tien uur ‘ savonds.

(Lees verder onder de foto)

Minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed was aanwezig bij de opening.

Minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed was aanwezig bij de officiële openingsceremonie en demonstreerde het gebruik van een minigraafmachine. Het ministerie wordt elk jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de beurs. “En dat is ideaal omdat wij het ministerie zijn wanneer het gaat om bouwen op openbare en particuliere gronden, maar ook bij het leggen van duikers en leidingen in de grond,” verklaarde de minister.

De aanwezigheid van het ministerie op de beurs opent alle deuren voor de burgers om informatie te verkrijgen. “We moeten dienstbaar zijn en blijven voor de bevolking, daarom hebben we op het ministerie een one-stop window, wat het makkelijker maakt om in aanmerking te komen voor een bouwvergunning en mensen hoeven niet meer in lange wachtrijen te staan,” voegde hij toe.

Verschillende bedrijven op de beurs bieden kortingen, aanbiedingen en promoties aan. Shamim van Vifa Trading nodigt bezoekers uit om hun stand te bezoeken voor extra beurskortingen op tegels, sanitair, garagedeuren en afwerkingsmaterialen. Rishi van Saima Fire Protection promoot producten voor brandpreventie, terwijl Jenel van De Surinaamsche Bank leningen aanbiedt voor zowel rekeninghouders als niet-rekeninghouders, met een speciale rente van 11,5 procent voor de aankoop van een perceel en de bouw van een huis.

Bezoekers komen naar de beurs om informatie te vergaren voor hun toekomstige bouwplannen. Kyara (14) en Jonathan (16) zijn aanwezig om informatie te verzamelen voor hun ouders, terwijl de Soemo verschillende bedrijven bezoekt om informatie in te winnen over leningen voor de bouw van een huis voor zijn dochter. De Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs biedt niet alleen een platform voor bedrijven om hun producten en diensten te presenteren, maar ook een kans voor bezoekers om zich te informeren en voor te bereiden op toekomstige bouwprojecten.

Wierash Gangaram Panday, voorzitter van Stichting Welzorg Suriname bij de ingang van Live Entertainment Center.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel